onsdag den 25. september 2013

Kamisama no Inai Nichiyoubi - Sunday Without God, Anime sommersæsonen 2013

Kommentar til de anime serier jeg fik set til ende i sommersæsonen 2013

 

Kamisama no Inai Nichiyoubi eller Sunday Without God
 

Produceret af Madhouse, 12 episoder, baseret på en light novel.
Serien handler om pigen Ai, der rejser rundt i en verden hvor folk ikke dør mere (der bliver for den sags skyld heller ikke født børn mere), med mindre de bliver begravet af såkaldte gravekeepers, hvilket Ai sjovt nok er.

Første del viser den nuttede pige Ai i sine vante omgivelser i en hyggelig lille landsby hos søde adoptivforældre. Bare for brutalt at tage alt tryghed væk fra hende og smide hende i uvante omgivelser hvor vi ser den rigtige verden som i bund og grund er en post apokalyptisk.
Hver del bagefter viser den stadige Ai og sine rejsefæller besøge et nyt sted.
Denne verden har ændret sig en stor del siden episoden hvor folk ikke dør mere, og folk lever meget anderledes og en stor del af serien handler jo om at vise os de forskelligheder, som en Nekropolis hvor de døde vælger at bo i fred for gravekeepers og de levendes forfølgelser, eller noget så anakronistisk i en verden hvor der ikke bliver født nye børn som en skole hvor de sidste teenagere er fængslet for at holde på dem.På sin vis minder serien mig om Kino's Journey som vel efterhånden er sådan en gammel sag at ingen husker den mere. Men den er langtfra så god, selv om de har gjort meget for at lave stemningsfyldte baggrunde der virkeligt skriger Centraleuropa og Balkan.
Jeg føler at mange ting ikke er forklaret så man sidder ofte og undrer sig. Historiens forskellige dele hænger ikke så godt sammen igen og nogle gange føler man det er alt for forhastet og de forsøger at skubbe alt for meget ind på 12 episoder. Slutningen er også en lidt antislutning, den kunne i teorien godt blive ved, men da dette ikke er sådan en serie otaku køber så tror jeg ikke vi ser en rigtig sæson 2 der vil kunne rette op på de ting (men der kommer dog en ekstra episode med den sidste bluray i Japan til januar).

På trods af store huller og en del ubesvarede spørgsmål er serien et kig værd hvis man er til et lille melodrama uden de store forpligtigelser.

2 kommentarer:

 1. Det er da synd og skam, hvis man ikke kan huske Kino's Journey, det var nu en god serie ;D

  Lolomus ~ Lolomus.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en god serie, men også sådan en type serie der ikke rigtigt tiltaler typiske animefans.Men det er Sunday Without God sådan heller ikke selv om de har forsøgt at servicere dem med en moe pige.

   Slet