lørdag den 28. september 2013

Genshiken Nidaime - Genshiken Second Season, anime sommersæsonen 2013

Kommentar til de anime serier jeg fik set til ende i sommersæsonen 2013

  Genshiken Nidaime eller Genshiken Second Season
 

Produceret af Production I.G, 13 episoder, Baseret på en manga.
Sæson 2 betyder ikke at det er anden sæson af Genshiken, det er vel den 4. hvis man tæller ova'erne med, ellers den 3. Men den er baseret på anden generation af mangaen, med mange nye personer.


Lige som den originale serie, følger vi Genshiken klubben på universitet, en klub for fans af anime, manga, computerspil og andre ting inden for otakuverdenden. Siden de originale serier har der så været et generationsskifte, så det er primært unge kvinder med forkærlighed for yaoi, såkaldte fujoshi eller rådne piger.
Nu er Genshiken jo primært interessant på grund af dens absurde persongalleri, som dog er figurtyper man kan genkende fra den virkelige verden, hvilket jo bare gør det mere absurd. Denne serie har jo så helt andre personer end de originale, og meget fokus er på den crossdressende Hato, så er serien på mange måder helt anderledes med en helt anderledes dynamik.
Hato er på et tidspunkt i et cosplay som Charlotte Dunois  fra Infinite Stratos, hvilket naturligvis stiller spørgsmålet når en dreng klæder sig ud som en pige der klæder sig ud som dreng, er det så crossdressing?

 
Jeg kan dog også godt lide den nye serie. Det er jo stadig om "rigtige" nørder og jeg ved godt at der er så meget snak om fujoshi for tiden, men de er i bund og grund bare kvindelige versioner af otaku og det viser den, også til det otaku publikum der ikke anerkender det. Vi er alle mednørder :D
Det er en hyggelig lille serie, der let kan overstås. Der sker ikke så meget, bare nørder der er nørder.

Egentlig synes jeg ikke de nye figurer er så spændende igen, jeg kan bedre lide de originale, hvor man ser dem havde udviklet sig og "vokser" fra den otaku-verden de har været en del af i mange år efter de har forladt den beskyttende boble skolen og klubben var. Jeg tror såmænd også serien er mest til eks-otaku, hvilket jo faktisk er lidt at skyde sig selv i foden, svarer jo lidt til at lave øl til folk på antabus.

Der er annonceret et ekstra afsnit i forbindelsen med mangaen til december.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar