Danske Conventions

På denne side vil du finde en liste over conner hvor danske fans af anime og manga kan mødes.

Connerne har desværre generelt det problem at de bliver mindre og mindre for deciderede fans af anime og manga, og mere for cosplayere, gamere, fans af internetkultur og danske youtubere, så man kan blive meget skuffet hvis man forventer anime. De mangler alle bare noget så simpelt som foredrag om anime desværre.
Deres kommunikation bliver også ofte spredt ud med forskelligt information på hjemmeside, den officielle Facebook gruppe, den uofficielle Facebook gruppe og en facebookgruppe for udelukkende det års arrangement.

J-Popcon Den ældste danske con, og også den med mest japansk popkultur. Her i 2014 havde de faktisk japanske gæster, men de gjorde ikke meget for at fortælle om det og den ret lille annoncering af det blev druknet i cosplay nyheder og gæster. Connen foregår i marts i København

SVScon Con der foregår i maj i Herning. Det er mest cosplay show, quizzer og børnelege.

Genki Som foregår i august i Farum er nok miljøets enfant terrible. Den eneste aktivitet i 2014 der virker bare nogenlunde relevant for folk der kun kommer for anime og manga er nok en manga workshop, men det er jo nok kun for folk der vil lære at tegne.

KōyōCon en mindre con der i 2014 foregår i Randers til november. Jeg kan ikke sige så meget om den da jeg ikke kan finde noget info. Så vidt jeg ved forsøger de at henvende sig til folk der ikke har været til cons før og folk der foretrækker mindre afslappede conner.

Tomo-con en mindre con der foregår i april i Ølstykke, der på trods af den beskedne pris på 50kr for hele weekenden med overnatning og morgenmad egentlig har et ret fyldigt program.

Copenhagen Comics er en generel tegneseriecon der foregår hvert andet i år i København, alligevel har de meget spændende japanske gæster. I 2013 havde de besøg af Jiro Taniguchi og Mel Kishida, som begge kan betegnes som store gæster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar