torsdag den 19. december 2013

Tilbageblik på mine favoritanime i 2013.

Året der gik i anime.

Jeg har set 30 serier fra i år til ende (eller ok nogle fortsætter næste år, men jeg tæller dem alligevel) og har set mindst 1 afsnit af 80% af serierne. Det kan være en ret forvirrende oplevelse og især i efterårssæsonen gik jeg død fordi der var måske 45 nye serier den sæson og jeg så de første 3 afsnit af over 20 af dem, naturligvis gik jeg død der og droppede praktisk talt alt og så ikke anime i flere uger.

Men det er alligevel lykkedes mig at finde 3 favoritter fra hver sæson, jeg mener ikke nødvendigvis de er objektivt bedst, men de underholdt mig bedst på det tidspunkt. Jeg har også til sidst lavet en samlet top 5 bare for at afslutte det bedre. Jeg overvejede også at lave en liste over værste serier, men jeg gik så meget død til efteråret at jeg ikke kunne adskille de forskellige serier fra hinanden. Men den værste serie ville nok være Diabolik Lovers


Der er kommet en del spændende film i år også, desværre har jeg bare ikke rigtigt set dem endnu så det er lidt svært at skrive om dem, men som jeg får dem set vil jeg nok skrive et indlæg om dem. Men jeg fik faktisk set en anime i biografen i år, særlig ny vil jeg dog ikke kalde Hjertets Hvisken. Men den er nu altid god.
Vinterssæsonen.

3. Vividred Operation

Den er ikke videre god, og prøver lidt forgæves at være at en ny Madoka.
Men den er ret sød på trods af  at den fokuserer vel meget på de magiske pigers bagdele i stedet for at opbygge et plot. Men nu var den en kedelig sæson, så den ender i top 3.

2. Maoyuu Maou Yuusha

"Djævelen" i denne verden er en ung kvinde med store bryster. Hun har en plan til om hvordan man skaber fred i verden, både mellem dæmonerne og menneskerne, og de forskellige lande indbyrdes. En masse infoporno om hvordan verden var i middelalderen.

1. Chihayafuru 2

En sportsanime hvor de sidder og spiller et historisk kortspil på turneringsniveau lyder måske ikke ophidsende. Men figurerne er så velfungerende at man bare ikke kan stoppe.

Forårssæsonen.

3. HENNEKO - The Hentai Prince and the Stony Cat

Ja det er en dum pervers harem, men personerne er ligefrem interessante og man føler de har en grund til at gøre som de gør. Jeg er heller ikke immun overfor moe og den kvindelige hovedrolle er det mest nuttede længe.

2. Gargantia on the Verdurous Planet

Det er ret svært at finde en mecha serie som folk der normalt ikke ser mecha kan lide. Det mener jeg Gargantia er lykkedes med selv om serien stadig overholder genrens betingelser.

1. Attack on Titan

Rendyrket brutal shounen action. Moe-piger der drikker the i skoleklubben er skubbet væk for noget old school vold!
Årets så absolut største serie!Sommersæsonen.

3. Monogatari Series: Second Season

Ok, jeg ved godt at den mest består af pæne scener med unge piger i lidt tøj der står stille og snakker indtil man keder sig. Men det fungere forbavsende godt, og seriens første sæson også derfor den bedst sælgende serie fra dette årtusinde.

2. The Eccentric Family

En familie af overnaturlige mårhunde der forsøger at klare sig i en ond moderne storby.
Også historien om en mentalt arret familie der sammen skal lære at klare sig efter patriarkens død

1. Silver Spoon

En storbydreng fra Sapporo der tager langt ud på landet for at gå gymnasium, et landbrugsgymnasium, af den ene grund at den har en kostskole afdeling og han vil bare væk hjemmefra.

 

 

Efterårssæsonen.


3. Samurai Flamenco

Superhelte er et vidt begreb, og hvis man leger med genren og lader normale mennesker uden kræfter iklæde sig superheltedragter i en verden uden superhelte giver det næsten absurde situationer.

2. Kill la Kill

Jeg er overbevist om at det er sådan her mange folk husker de anime de først forelskede sig i inden de endte med at se på piger drikke te i klubber. Dog husker folk forkert og de serier de elskede dengang ville de betragte som bras i dag, og Kill la Kill er også mest stil over substans.

1. Yowamushi Pedal

Jep en sportshounen hvor de kører på cykel. Tror ikke så meget det er cyklingen jeg kan lide som ideen i at nogle enspændere finder sammen og bliver venner.

Min samlede top 5.

Nu bliver det så lidt skuffende, for jeg har jo allerede skrevet og puttet billeder ind til serierne en gang. så det bliver bare en punktliste hvor jeg tæller ned og har min årets favorit anime-serie nederst.

  • Gargantia on the Verdurous Planet
  • Chihayafuru 2
  • Attack on Titan
  • Yowamushi Pedal
  • Silver Spoon
Den liste er faktisk lidt mærkelig da jeg hverken er så meget til shounen serier eller sportsanime. Men man skal aldrig skue en hund på hårene. En anime kan altid være god. ligegyldig målgruppe eller genre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar