torsdag den 12. december 2013

Attack on Titan: Ilse's Notebook

Once more unto the breach, dear friends


Hvordan holder man de seneste års største anime-serie varm indtil man kan få lavet en sæson mere? Man laver da en en ekstra episode og smider den på en special edition af mangaen, så begynder animekiggerne måske også at læse mangaen på samme tid \0/

Hun er pervers på den mærkelige måde.
Denne ova er en sidehistorie der foregår i tiden omkring episode 3 og i stedet for vores faste hovedpersoner som på det tidspunkt lige er begyndt med deres træning, vælger den at fokusere på fan favoritter som Zoe Hange og Levi
Det var egentlig meningen at denne episode skulle være udkommet med bind 11 af mangaen i august, men Wit var så langt bagude med produktionen at de simpelthen ikke kunne nå det. Så den kom først her med bind 12 i december.


Historien i denne ova er egentlig meget simpel, Zoe forsøger at fange en titan med mærkelig opførsel levende inde i en skov, dog kommer Levi med sine folk og dræber den. De finder på stedet derefter resterne af Ilse Langnar, en soldat fra missionen året før, og en logbog med hendes oplevelser helt alene kun med titaner efter resten af hendes gruppe var blevet slået ihjel...


Når der kommer en special episode i halen på en serie er det ofte en gang plotløst strandeventyr med unge piger i bikini. Det slipper vi heldigvis for denne gang (selv om jeg da ikke ville sige nej til at se Mikasa i bikini). Denne episode er faktisk en del af historien, bare med fokus et helt andet sted. Det er jo en stor verden hvor ikke alt centrerer sig om Eren Yeager.

Stemning er denne gang endnu mere desperat end i serien, vi ser en stresset chokeret kvinde helt alene i fjendeland på flugt mens hun nedskriver bogen.
Man har så den vanvittige Zoe til at lette stemningen og den følelseskolde Levi til at varme de kvindelige seere op. Så der er altid noget genkendeligt for folk.

Jeg kan personligt godt lide at se andre figurer, det får verdenen til at virke mindre klaustrofobisk, men det er jo i bund og grund en kamp shounen så for mange folk står og falder en historie med protagonistens personlighed og siden Eren ikke med kan de folk miste interessen. Så det er et valg man må tage om man vil se Ilse's Notebook, du får mere forståelige for hvorfor de senere i historie gør som de gør, men du kan fint klare dig uden.

Til sidst, undskylder til dem mener denne ova hedder Ilse's Journal og at Zoe hedder Hanji til efternavn. Japansk er hverken engelsk eller dansk så nogle gange må man vælge en oversættelse.
Der er annonceret en ova mere der kommer med næste bind af mangaen til april.

Sådan ser jeg ud når jeg forsøger at skrive blog, men der ikke rigtigt kommer nogle sætninger ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar