lørdag den 4. januar 2014

Steins;Gate: Fuka Ryōiki no Déjà vu

Tutturu the Movie!


I 2011 var en af de største overraskelser serien Steins;Gate en gruppe teenagere i Akihabara der kom til at opleve hvilke alvorlige konsekvenser tidsrejser kan have.
Her i 2013 kom så filmen hvor handlingen foregår et år efter serien.
Er den en værdig efterfølger til en af de mest roste anime-serier i de senere år?Som i nok husker handler serien om Rintaro Okabe er en selvudråbt gal videnskabsmand, der mener at "SERN" i virkeligheden er et skalkeskjul for en illuminati lignende gruppe.
Okabe kommer ved hjælp af sin ven Itaru "Daru" Hashida ved et tilfælde til at sende en besked tilbage i tiden og ændrer derfor historiens gang uden andre opdager det.
Okabe begynder så med sine venner at ændre mere og mere af historien, men det kommer med en dyrebar pris, ligegyldigt hvad han ændrer dør en af vennerne. Så nu skal han forsøge at omgøre alle ændringerne for at ændre den ultimative skæbne.

Serien blev fulgt at en ova der strengt taget ikke er nødvendig men altid god at se figurerne igen.

Her i filmen har vi Kurisu i hovedrollen i stedet for Okabe. Hun er lige vendt hjem til Akihabara og sin gale videnskabsmand efter et år i USA,
Men Okabe begynder at se de andre tidslinjer og forsvinder til sidst helt fra denne tidslinje, og inden andre end Kurisu husker ham.
Skal hun gøre det pragmatiske og lade være med at ændre på virkeligheden eller skal hun forsøge at finde sin kæreste ligegyldigt hvad konsekvenserne måtte være?

Mens serien udnyttede sit lave budget til at lade os lære personerne at kende rigtigt meget ved at lade dem snakke om alt og intet i de første 12 afsnit oppe i lejligheden uden der skete så meget. Bliver vi her mere kastet hårdt og brutalt ind i historien denne gang med fokus på Okabe og Kurisu. Resten falder i baggrunden og er ikke så vigtig for handlingen, naturligvis er det noget der sker i det fleste film baseret på serier, men alligevel en skam, for alle personerne har så meget at bidrage med.

Temaet med at lede efter en forsvunden hovedperson er ofte set før i film der følger efter serier, både i vestlig fiction og japanske tegnefilm, med Star Trek III, Haruhi Suzumiya og Martian Successor Nadesico, men her er det lidt anderledes fordi han er med selv når han er forsvundet.

Jeg kan godt lide filmen på trods af at den når sin afslutning meget let og vi ser ikke rigtigt den smerte serien var så fyldt med. Men det er et rart gensyn med elskede figurer. Vi havde godt nok allerede en udemærket slutning på historien, men nu får vi en mere, hvor vi kommer tættere på Kurisu, og det er altid godt at se stærke kvinderoller i anime, hvilket sker alt for sjældent da den typiske anime køber ikke vil have det.
Men var man ikke fan af serien giver denne film dig intet overhovedet.Steins;Gate er baseret på en visual novel og i samme univers er der også titlerne Chaos;Head, Robotics;Notes og dem fremtidige Chaos;Child, Jeg har set anime udgaverne af både Chaos;Head og Robotics;Notes og de er naturligvis lige så fyldt med nørdekultur som Steins;Gate, de bare langt fra lige så gode. Chaos;Head er faktisk ret ringe mens Robotics;Notes som blev vist i noitaminA blokken på Fuji tv vel er ok, Men ingen af dem er nødvendige for for at forstå Steins;Gate.

2 kommentarer:

  1. Nice. Er den værd at se, hvis man ikke kender resten af universet, eller bør man hellere starte med serien?

    SvarSlet
    Svar
    1. Man bør se serien først, ellers giver filmens setup ingen mening.

      Slet