søndag den 12. januar 2014

Kite

Hollywood er i nu helt sikre på at det er den her anime i vil lave en film version af?

I anledningen af at der i løbet af 2014 kommer en Hollywood udgave af Kite med Samuel L. Jackson på rollelisten har jeg valgt at se på den originale anime fra 1998, en ova i 2 afsnit, det var en grum brutal perverteret oplevelse.

Kite handler om den unge pige Sawa, hvis forældre blev myrdet af ukendte gerningsmænd. Politi-efterforskeren Akai tager hende ind, men vælger at bruge hende som snigmorder mod kriminelle, mens han selv misbruger hende seksuelt. Hun møder drengen Oburi i samme situation som hende selv, mens hun kommer tættere på sandheden om sine forældres død.

I 1990'erne kom filmene La Femme Nikita og Léon fra den franske instruktør Luc Besson, hvor vi har en ung kvindelig snigmorder i Nikita, og i Leon er der en pige der vil have hævn over drabet på sin lillebror og søger hjælp hos en lejemorder. I begge film har Jean Reno egentlig ret ens roller som en effektiv dræber. De 2 film var meget indflydelsesrige og populære, Nikita fik amerikansk version og 2 tv-serier, Léon var allerede på engelsk til at begynde med og fik på grund af rettighedsproblemer mellem Besson og sit gamle studie ikke noget der efterfulgte den, men inspirerede blandt andet en Bollywood produktion. De 2 Luc Besson produktioner er på sin vis åndelige forfædre til Kite. Sådan nogle rå voldelige historier passede jo perfekt til 1990'ernes anime produktioner direkte til video.

Kite er jo lavet af Arms og Green Bunny. Arms var oprindeligt lavet af det mere kendte studio Pierrot, beregnet til at lave pornografiske ova (hentai) og selv i dag laver de mest fanservice anime med fokus på bryster. Green Bunny var et studio under Bandai også beregnet til hentai.
Så naturligvis er der grafiske sexsscener i denne anime, jeg mener dog de er unødvendige og direkte kvalmefremkaldende, vi snakker jo ikke hyggeligt samleje mellem 2 frivillige parter her, men voldtægtsscener foretaget af en værge mod en ung pige, jeg tror godt folk havde forstået budskabet uden at vise lange scener om det. Men på den anden side var det jo det der gjorde animeen så kontroversiel at den er kendt selv i dag, heldigvis er der en censureret udgave til rådighed.

Folk vil automatisk sammenligne den her anime med Léon, hvilket er ret synd, for hvem kan leve op til sådan en sammenligning? Vælger man i stedet at se den på sine egne præmisser er den faktisk ret god af en historie på en under en time at værre. Man når at få en historie med karakterudviklingen, et sammenhængende plot og en slutning der giver mening. Den er naturligvis en meget voldelig anime, på den brutale beskidte måde, ikke den flotte polerede Hollywood action som folk er vant til.
Jeg tror også denne ova havde en rimelig høj produktionspris for den er en ret pæn animeret anime i forhold til så mange andre titler fra perioden.

1998 var i den periode hvor fokus begyndte at flytte sig fra ova produktioner til late night anime på 13-26 afsnit, så den står lidt som et monument over en svunden tid hvor det kommercielle animemarked egentlig var beregnet til udlejningsbutikker (ikke at det afholdt folk fra selv at købe titlerne), hvor for eksempel en serie som Cowboy Bebop samme år varslede den nye tid med længere serier til voksne fans i tv-formatet og så leve af at fans bagefter købte serien på video. (Cowboy Bebob var egentlig tiltænkt visning kl 18.00 og derfor ikke en late night anime, men de stoppede visning efter den var gået i gang fordi den var for grov til familiepublikum på antenne-tv, men mere om det når jeg engang skriver om den serie)

Man skal naturligvis kan lide meget voldelige ting for at se Kite, det er ikke nutidens moe anime. Mit aber dabei er naturligvis de før omtalte voldtægtsscener, jeg synes ikke de har noget at gøre der, de alene gør at jeg faktisk ikke kan anbefale Kite og har korrekt afholdt mange fra at se den. Der er naturligvis den censurerede version man kan se, men de scener burde slet ikke have været der til at begynde med, men den udgave kan jeg så godt anbefale som et værk fra perioden.

Kite fik efterfølgeren Kite Liberator, heldigvis uden sexscener. Der kom også en ova på 2 episoder ved navn Mezzo Forte med nogle af de samme temaer lavet af de samme folk. Den fik så senere sin egen tv-serie ved navn Mezzo Danger Service Agency. 

Link til video hvor Samuel L. Jackson præsentere trailer og klip fra filmen der får premiere i løbet af året http://www.thewrap.com/samuel-l-jackson-kite-trailer

Jeg har taget en redaktionel beslutning med valget af billeder, så hvis du ikke synes det er så slemt baseret på de fremviste billeder så tænk på de billeder jeg valgte ikke at tage med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar