tirsdag den 28. januar 2014

Første indtryk af anime serierne fra vinteren 2014

Tid til at skrive en lille forsmag på sæsonens anime serier. Jeg gik jo træt i anime under efterårssæsonen og har haft svært ved at komme i gang, så jeg har ikke rigtigt fået set noget. Men en håndfuld serier er det da blevet til.

Love, Chunibyo and Other Delusions! Ren

2. sæson af den episke saga om de magiske krigere Yuuta og Rikka i gigantiske slag mod dæmoner. Eller i hvert fald moe skolekomedien om selv samme par. Af forskellige årsager bor Rikka nu hos Yuuta. Hvilket normalt ville være enhver teenagedrengs ønskedrøm. Desværre for ham er Rikka jo lige tosset som hun normalt er, så han er vel mere en barnepige for hende end en kæreste. Den er lige som første sæson, men på den anden side det er jo Kyoto Animation, så ingen havde regnet med andet.


Silver Spoon 2

Efter 3 måneders pause er det tid til endnu en tur til Hokkaido, selve præmissen er den samme som sidst. Instruktøren er skiftet ud på grund af overlap med Sword Art Online, men det gør egentlig ikke den store forskel. Normalt bliver genre-betegnelsen slice of life brugt om ting med søde piger i eftermiddagsklubber på skolen uden den mindste form for realisme. Men det er ikke oplevelsen her. Vi oplever mere troværdige unge personer med ægte problemer og ægte glæder. Tænk at en anime hvor personerne skal muge ud efter køer kunne være så interessant. Det kan dog godt være ret banale problemer der skal overkommes nogle gange, men sammenlignet med andet slice of life er det ikke et alvorligt problem for seeren.

Nisekoi

En harem-komedie baseret på en Shounen Jump manga og produceret af Shaft. Fordommene står allerede inden starten i kø. Hovedpersonen kommer fra en gammel yakuza klan og står til at arve lederskabet en dag. For at forhindre en blodig bandekrig mod den lokale mafia skal han offentligt være kæreste med mafiabossens datter. Hun er naturligvis den nye elev i klassen og de kan ikke udstå hinanden. Hvad kan jeg sige, man ved hvad man får. Men det sådan et sødt par og serien virker rimelig sjov. Det er naturligvis Akiyuki Shinbo, kendt fra Monogatari og Madoka Magica, der instruerer og han er jo måske den største tv-anime instruktør i disse år. Hvilket smitter positivt af på både fortællerstil og animationen. En af de mere interessante anime i sin genre længe.

Sakura Trick

Det her er en af de yonkoma striber med lesbiske skolepiger der kysser hinanden hele tiden. Det er så egentlig hele plottet du har der. Der er et hovedpar og 2 andre par, jeg har endnu ikke lært navnene på nogle af figurerne, for den er simpelthen ikke interessant nok til at det kan betale sig at huske dem. Så det er egentlig mest en serie man bare hjerneløst stener. Studio Deen står bag og hvis man kender sin Studio Deen, så ved man at de ofte laver anime med yaoi og yuri temaer, fordi de åbenbart altid siger ja til at lave de serier der intet budget har. Det giver ofte et dårligt og grimt resultat. Så slemt står det heldigvis ikke til her. Altså animationen er sparsomt, men siden det er en skolepige-serie kan man godt lave noget vellykket selv når de sidder stille og snakker. Faktisk minder animationen sine steder om en fattigmands-Shaft.

Space Dandy

Space Dandy er en serie om en dandy i rummet der hedder Dandy! Den bliver vist på engelsk på amerikansk kabel-tv før den bliver vist i Japan. Space Dandy er instrueret af Shinichirō Watanabe og produceret med store dele af teamet fra Cowboy Bebop. Allerede inden første episode var den af mange vestlige animefans udråbt til serien der skulle redde anime-industrien. Men og det her er et stort men, Space Dandy er ikke Cowboy Bebop. Det er en let komedie der handler om en mand som egentlig helst vil sidde på seriens version af Hooter med det ret sigende navn Boobies og kigge på damer. Den er en moderne let pulp historie, på et niveau hvor en af antagonisterne går klædt som en pimp komplet med stok og hat. Den kan langt fra leve op til sit hype, men på den anden side skal jeg vel ikke bedømme en anime på hvad andre folk siger. På sin vis kan jeg godt lide den for den er ret nostalgisk for mig, den minder mig om de dårlige action tegnefilm jeg så som barn, bare en del pænere, bedre og mere dirty, men egentlig stadig noget pjat. Den er måske ikke det store hvide håb, men en tømmermands søndag er den perfekt til.

Wizard Barristers: Benmashi Cecil 

Studio ARMS og instruktøren Yasuomi Umetsu har tidligere lavet Kite og Mezzo Forte sammen, så jeg var naturligvis beredt på det værste, men i forhold til at det er en ARMS serie er der faktisk begrænset mængde fanservice, hvilket vil sige mere end i en typisk serie. På overfladen er det en serie om en ung pige, Cecil, der bliver advokat for at få retfærdighed for sin mor i en verden hvor magikere bliver diskrimineret groft imod, til tider minder det mere en magisk mecha serie. Det er faktisk et ok overnaturlig action drama, der også har plads til sine komiske øjeblikke med Cecils familiær, en ret pervers frø (spillet af Norio Wakamoto, hvor cool er det ikke?). Hvem skulle have vist at anime var det perfekte medie til at lave retssagsdrama :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar