onsdag den 14. januar 2015

Yuri Kuma Arashi, episode 2 I Will Never Forgive You

Så er det tid til uge 2 af Yuri Kuma Arashi. Det har så vist sig at praktisk talt alle engelsksprogede animeblogs jeg følger også havde planer om skrive om denne nye Kunihiko Ikuhara produktion, men han er jo også en kritiker favorit, selv om han ikke er så kendt blandt de almindelige animefans. Jeg har faktisk forsøgt at undgå at læse hvad de blogs skriver om serien, for at det skal være mine egne indtryk jeg skriver om, men det så ikke lykkedes helt, så jeg har læst lidt fra andre. Der er desværre ingen andre der har skrevet om serien på dansk endnu, men vi er naturligvis også kun en håndfuld travle mennesker der skriver om anime på dansk. Nå tilbage på sporet. Resten af teksten bør kun læses af folk der har set episode 2 af denne anime.

Referat

Episode 2 begynder med en mindehøjtid for Sumika på skolen, men Kureha bliver hjemme. Lulu og Ginko dukker senere op hjemme hos hende, og imens Lulu låner badet, smager Ginko lidt på sit bytte. Mitsuko ankommer med et gevær for at beskytte Kureha imod de 2 bjørne. Om aftenen bliver Kureha ringet op af judgemen for endnu en gang komme til taget, hvor det viser sig at klassekammeraten Konomi Yurikawa er en bjørn (ja det navn afslørede det jo nok), og hun er jaloux på Kureha, fordi Mitsuko er interesseret i hende. Efter en gentagelse af sidste uges retssagssekvens, skyder Mitsuko bjørnen og redder Kureha. Mens Kureha bag efter de voldsomme begivenheder hviler ud på skolens sygestue, finder vi af Mitsuko er en bjørn (hun hedder jo Yurizono så ikke meget overraskelse der), der har udset sig Kureha som sit bytte, og var den bjørn der åd Sumika i første episode!

Mine tanker

Denne episode fortæller ikke så meget nyt, vi lærer mere om personerne, og jeg tænker stadig at det er et opgør med yuri og class s, som hylder den uskyldige kærlighed mellem unge piger, indtil de er klar til at blive gift med en mand. Jeg har også set på serien med de freudianske briller og hans personlighedsmodel, hvor bjørnene repræsenterer det dyriske, primitive, seksuelle og ubeviste. Kureha repræsenterer overjeget, med kontrollen, samvittigheden, tilpasning. Retssagen med advokaterne, som nok egentlig er selve muren der skal adskille dem, er jeget der mægler imellem dem, som middelvejen der styrer fornuft og følelser! Men mere om det en anden gang, jeg har 12 uger at fylde ud!

 Nu har vi set fugle et par gange, for eksempel på højtalerne og vindeltrappen i første episode. Fugle er som regel fri, men i denne scene ligner de mere et hegn.

 Det ligner lidt det nederste af et hjerte.

 Det billede vi ser inde på værelset er dette her, som blev taget efter en bjørn blev vækket fra dvale i 1915 og dræbte folk i den lokale landsby. Wiki.

 Er stadig ikke helt sikker på hvad stormen er, selv om jeg da godt kan tolke ;)

 Sådan en opførsel sømmer sig ikke for dydige unge piger. Det er kun bjørne der har en seksualitet!

 
 Ja Lulu, du er den klogeste bjørn, og nu vinder du også prisen som best bear!

 En bjørn følger jo sine dyriske instinkter og har kun øje for sit bytte!

Det mønster er et gennemgående motiv, og det er faktisk mønsteret fra gulvtæppet på Ondskabens Hotel, tilsat bjørnepoter naturligvis.

 Flere bjørne!
Man ser sjældent andre anime-instruktører bruge flashback på den måde, Shinbo kunne måske finde på det dog.
 Store dele af sekvensen er genbrug, og ja det er gjort med overlæg.

Ja hun også en bjørn, smager de alle sammen på deres bytte på den måde? Men hun er ikke klar til at ædt af hende endnu.

De fleste piger i serien, ser man faktisk ikke rigtigt, de falder ind med baggrunden og bliver gode husmødre en dag. Men Kureha er åbenbart ikke en del af fællesskabet. Hvorfor ved jeg ikke endnu.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar