søndag den 25. januar 2015

Første indtryk af de nye animeserier vinter 2015


Vinter-sæsonen bliver, sammen med sommer-sæsonen, betragtet som de 2 svage sæsoner af vestlige fans. Om det generelt har noget over sig, skal jeg ikke tage stilling til her, men denne gang er der ikke meget nyt at se på, alle de spændende anime ser ud til at vente til næste sæson, men der er i hvert fald et par fortsættelser, som jeg ikke kommer til at nævne, et par slice of life serier, og naturligvis Yuri Kuma, som i sig selv er nok til at redde en halvkedelig sæson.
Selv om jeg ikke rigtigt får taget mig sammen til at se anime i disse måneder, har jeg alligevel skimtet et par af de nye serier og skrevet om dem herunder.

Kantai Collection

Mange japanske moe-fans holder til på fora, med meget højreorienteret reaktionært militaristisk historiebenægtende snak. Hvad giver man sådan en målgruppe? Nuttede jomfruelige piger, der i virkeligheden er japanske flådeskibe fra 2. verdenskrig, og deres fjende, som den engelske oversættelse kalder Abyss (Afgrunden), er nogle rædselsfulde farlige monstre. Men det første slag, hvor en af pigerne (skibene) forsvinder i kampen mod den onde fjende, er i virkeligheden baseret på Slaget om Wake, som var et angreb på amerikanerne lige efter Pearl Harbor. Havde nogle tyskere valgt at udgive værk om 2. verdenskrig med samme selektive hukommelse havde der lydt et ramaskrig, og råb om boykot!
Jeg vil virkelig gerne hade denne anime, men den er så dum at den faktisk morer mig på et eller andet plan her i vinterkulden, den er i hvert fald bedre end hvad man kunne frygte et browser-spil uden meget historie kunne ende med at være, poi!

Gourmet Girl Graffiti

Jeg har aldrig set en anime tage begrebet food-porn så bogstaveligt, for det ser virkeligt erotisk ud nu de piger spiser den mad, de lige har lavet. Det er slice of life, og det er baseret på en yonkoma, så der sker ikke så meget, et par piger der mødes og spiser noget mad. Den er instrueret af Shinbo, så man ved lige som hvad man får. Folk der er til shounen-mad serier bør nok springe denne over og vente til Food Wars: Shokugeki no Soma, der kommer til april i stedet.

The Rolling Girls

En dannelseshistorie om 4 unge piger, der rejser rundt i et delt Japan, og forsøger at løse folks problemer 10 år efter at den "store krig" ændrede Japan for altid. Hvis Kill la Kill, Kino's Journey, og slice of life anime fik et barn sådan, ville The Rolling Girls nok være resultatet, og det er ment som ros! Det er en ret unik anime, så jeg aner faktisk ikke hvad der vil ske de kommende episoder, og det gør det jo lidt svært at skrive om her, men indtil videre kan jeg varmt anbefale den.

Saekano: How to Raise a Boring Girlfriend

En meta-harem på den kendte noitaminA sendeflade. En typisk harem-hovedperson, der er otaku til fingerspidserne, og ikke har nogen som helst interesse i rigtige piger, selv om han er venner med skolens 2 flotteste piger, som begge passer til de harem stereotyper han elsker i 2D versioner. Han opdager en sød normal pige, og bliver uden selv opdager det (otaku som han jo er) forelsket i hende. Han forsøger så at lave en visual novel med hende i hovedrollen (så kan jo altid date en tegnet version af hende, for det kan han da forholde sig til? Er det en harem? En romantisk komedie? En social kommentar? Jeg aner det ikke, men den er sæsonens bedste anime baseret på en light novel i hvert fald.

Yuri Kuma Arashi

Ja i viste den ville komme med. Den eneste serie jeg har taget mig sammen til at skrive om i år. Kunihiko Ikuhara er en mester inden for sit felt, og er den meste spændende aktive anime-instruktør. Men jeg behøver vel ikke skrive mere om den lige nu, da jeg skriver et nyt indlæg om den hver eneste uge!


Jeg vil elske at høre om hvilke anime I ser denne sæson, men af erfaring ved jeg jo at ingen svarer alligevel, så jeg gider ikke spørge ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar