fredag den 4. april 2014

Log Horizon

 En fanboy der ukritisk skriver om en animeserie!


Log Horizon handler om en stor gruppe mennesker der ender i et MMORPG spil, og skal forsøge at begå sig i spilverdenen som rigtige mennesker. Mange folk fravalgte denne anime den udkom fordi de troede det var en Sword Art Online klon, hvilket var en gigantisk fejl, for de har praktisk talt intet til fælles og Log Horizon er nok en af de mest spændende anime de sidste par år. Hvor SAO var en harem serie med en Marty Stu i hovedrollen, og fyldt med hjernetomme waifu der bliver våde i trusserne hver gang de ser hovedrollen, som otaku kunne ******* til, mens Log Horizon handler om at skabe et helt nyt samfund og sammen klare udfordringerne, og i modsætning til SAO har kvinderne faktisk også interesser der ikke inkluderer at springe på hovedrollen som katte i løbetid.


Så er den SAO sammenligning ude af verden, ikke at det kunne være en klon alligevel, forarbejdet til en gennemarbejdet anime-serie kan tage flere år. Så man kan ikke bare smide noget på markedet kort efter en anden serie været på tv.

Log Horizon er en anime på 25 episoder der startede i oktober 2013 og blev vist på den japanske public service kanal NHK, den er så vidt jeg ved baseret på rigtige romaner og ikke light novels. Den foregår i spillet Elders Tale i en spilverden der på overfladen ligner vores egen planet hvor byerne er lagt øde og overtaget af planter. 30 tusinde spillere fra den japanske server vågner op i spillet, deriblandt Shiroe, en dygtig topspiller der er Enchanter, en support rolle. en der ikke direkte gør skade mod fjender eller heler allierede, men gør dem mere effektive og kan bedre overskue kampen lidt væk så de giver ofte ordrer i kampen.

I starten tror man det er en typisk fanget i en fantasy verden anime. Alt er kaos, så først handler det om at overleve og kende de fysiske regler i deres nye verden, mens andre tidligere spillere går amok og dræber omkring sig. Efter en rejse mod nord sammen med vennerne Akatsuki og Naotsugu for at hente en spiller hjem til hendes guild i Akihabara, kan se hvor slemt det rigtigt står til, så da de vender tilbage laver Shiroe en plan for at folk kan leve trygt og frit. Hvilket naturligvis kræver hjælp fra mange folk og mange penge.

Serien udvikler sig hele tiden, og der er en stor flok af spændende personer, og forholdet til NPC'erne (none player characters) udvikler sig også, og ting man gør i den verden kan få store konsekvenser for mange. Så jo længere man når i historien jo bedre bliver den, for der er altid noget at fortælle, faktisk så meget at man føler at der kunne fortælles meget mere på samme tid.

Shiroe er en dygtig taktiker, men han er ikke perfekt og skal lære at stole på andre inden han selv kan yde sit bedste og det faktisk lang tid da han jo inden han endte i spillets verden var en ensom nørd og selv inde i spillet holdt han sig fra guilds indtil han selv havde gennemgået sin udvikling som person i spillets verden. Han er ikke den klassiske helt der står forrest med sværdet i hånd, han er bureaukraten der arbejder skjult i baggrunden.
Akatsuki virker også ensom til at begynde med og meget genert, der er en grund til at hun vælger en class som assassin der kan snige sig usynligt rundt, jeg tror faktisk at Shiroe er den første længe der har været flink overfor hende, så derfor er det naturligt at han er den første hun stoler på.

Forfatteren bag bøgerne om Log Horizon, Mamare Touno, var inden da mest kendt for Maoyu - Archenemy & Hero, en serie der foregår i en fantasy udgave af middelalderen. Hvor Helten, som var faktisk hedder Helt i sit episke opgør med Dæmonkongen, som faktisk er en pæn ung kvinde, bliver overbevist om at der er en bedre løsningen på verdens problemer end krig mellem dæmonerne og menneskene. Hvor vi så har Dæmonkongen i samme rolle som Shiroe som en strateg der opbygger en fredelig verden med hjælp fra mange folk. Nu har jeg naturligvis ikke læst bøgerne, men producenterne af animeen virkede som om det de ønskede var en ny Spice and Wolf, og de fik det så, på godt og ondt, anime og deres tell, don't show. Så jeg synes der var mange gode ideer der ikke blev udfyldt helt der.

Så da jeg først så Log Horizon tænkte jeg, ok Maoyu var en en god serie men husker ikke så meget af den, så jeg kan da altid kigge med her, og det er jo på NHK så det er ikke en pervers otaku anime i hvert fald, og ganske rigtigt var den en god serie, men som folk der har læst min tilbageblik fra 2013 ved at den ikke var i min top 3 bare for efteråret da jeg skrev den, men den har vokset og vokset og nu ser jeg som en af de bedste anime for 2013!

Skulle i ikke have opfattet det er jeg meget glad for den anime, den snyder lidt i starten, men det er fordi den giver sig tid til at opbygge en verden, og lige pludselige PAF så er man afhængig. Hvis du kan lide god anime kan du lide Log Horizon. Når du har set den færdig kan jeg berolige dig med at der er annonceret en ny sæson til efteråret.

Debauchery Tea Party er en kendt gruppe af spillere fra Log Horizon, kan du nævne en anden anime hvor der er nogle der hedder noget med Tea Time, så skriv det i kommentarfeltet.

1 kommentar:

  1. yea log horizon er en "rigtig" roman og ikke en light novel, i modsætning til SAO

    also houkago tea time!

    SvarSlet