søndag den 16. februar 2014

Prefectural Earth Defense Force - Nichehjørnet

Den hemmelige "terrorist-gruppe" Telephone Pole Gang forsøger at overtage verdensherredømmet, og hvor andre (ifølge dem) har fejlet ved at gå efter storbyer som Tokyo først, starter de omvendt med med at først gå efter et præfektur ude på landet på den sydlige ø Kyushu, så rigtigt Udkants-Japan.
Efter de har truet den lokale guvernør opretter han et elitekorps til at bekæmpe truslen!
Hvad skal et elitekorps bestå af? De bedste folk fra forsvaret og politiet? Nej sådan noget storbypjat, her klarer vi problemerne selv! Nu man jo allerede betaler for det lokale gymnasium bliver skolens baseballhold, der ikke engang kunne skaffe nok medlemmer til at spille baseball, indsat som områdets antiterrorkorps i bedste japanske sentai stil. Holdet består af 2 drenge, 1 pige, og deres træner som også er skolens perverse matematiklærer.

I 1980'erne var videoen det helt vildt store, man kunne lige pludselig se hvad man ville når man ville. I Danmark blev videoen fejret med sin egen sang til Melodi Grand Prix, Video Video af bandet Brixx, i Japan, VHS maskinens hjemland, brugte anime-industrien de mange videoudlejningsbutikker der opstod i den forbindelse til at producere korte anime direkte til videomarkedet, de såkaldte Original Video Animation eller bare OVA, de havde ofte et højere budget og bedre animation end tidens tv-anime og kunne tillade sig meget mere for mange af dem var beregnet til voksne.
Naturligvis skulle Studio Gallop i 1986, som i perioden lavede Touch, en af de mest sete anime-serier nogensinde også forsøge sig med det nye medie og valgte en parodi-manga fra månedsudgaven af Shounen Sunday magasinet ved navn Prefectural Earth Defense Force.

I 2006, da anime-boblen var på sit højeste og amerikanske udgivere gav rigtigt mange penge for hvad som helst der kom fra Japan i håb om at det ville blive den næste Evangelion eller Sailor Moon, valgte A.D. Vision at udgive den nu 20 år gamle ukendte OVA på ca 50 min, baseret på en lille manga som heller ingen i Staterne kendte. ADV udgav den dvd uden engelsk tale, kun med undertekster og kun på sin egen hjemmeside, så det var nok ikke mange kopier de solgte på den måde selv om de forsøgte at sælge den som Excel Saga før Excel Saga.

Prefectural Earth Defense Force begynder med at den gale læge Dr. Inoue opererer den indiske teenagedreng Karmi Santin efter en færdselsulykke, og lægen "kommer til" at gøre Karmi til en cyborg med indbygget granatkaster! Naturligvis flygter Karmi panisk med det samme han vågner efter den operation, under flugten kommer han til at ødelægge hospitalet. På samme tid truer Telephone Pole Gang den lokale guvernør, og deres onde plan var egentlig mest at kaste en bold i hovedet på guvernøren med en besked om at give op indeni.
Guvernøren tror de 2 episoder hænger sammen og sætter sine bedste folk til at stoppe Telephone Pole Gang, og med sine bedste folk menes der den lokale gymnasiums baseballhold med 2 udøvere, en holdleder og deres træner. For at sige det som det er, de er naturligvis inkompetente med at stoppe ondskab, men det går lidt bedre da de finder Karmi og overbeviser ham om at Telephone Pole Gang står bag hans operation.

Man opdager hurtigt at de egentlige hovedpersoner nok er skurkene hos Telephone Pole Gang, ikke at de er bedre til at gøre deres arbejde end heltene, snare tværtimod. Lederen Chilthonia sidder og afslører deres hemmelige planer om herredømmet til guvernørens sekretær fordi han ikke kan modstå pæne unge kvinder. Vi har Scope Tsurusaki, der som sit navn antyder, kan skifte briller, så han kan se infrarød eller røntgen, hvilket faktisk ikke er så brugbart som man skulle tro. Seriens poster girl "oberst" Baradagi, som vel teknisk set er næstkommanderende, men er egentlig kun tilknyttet gruppen for at have et arbejde efter skolen. Der er også en stor flok navnløse useriøse underbetalte håndlangere med hvide masker hvor der stå håndlanger på!
En joke i denne anime kan være at Baradagi bliver sendt hen for at forføre baseball-træneren, efter at Scope mislykkedes med samme mission.

Mange af de ting denne OVA parodierer er ikke noget almindelige fans nogensinde har hørt om, hvilket betyder at mange jokes ryger til jorden, og historien er ikke sammenhængende på nogen som helst måde, men jeg morede mig alligevel nogenlunde, en gag anime man kan nyde uforpligtende og glemme igen med det samme den er slut.
Humoren når lang fra samme højder som for eksempel serien Urusei Yatsura fra samme periode, men den er en ok lille 50 minutters anime, der giver et godt indtryk af en OVA fra perioden uden at være prangende på nogen som helst måde.

A.D. Vision brast jo med anime-boblen, men genopstod som en Fugl Fønix som en håndfuld forskellige selskaber og et af de selskaber, Anime Network streamer Prefectural Earth Defense Force til amerikanere, altså nu siger jeg ikke at man skal installere Hola Addon på Chrome og derefter se den, jeg siger man kan gøre det. http://www.theanimenetwork.com/Anime/Prefectural-Earth-Defense-Forces/Feature/Watch

Nogle af jer har måske opdaget det, de fleste har nok ikke, jeg har puttet Twitter på siden igen for at få lidt nyt indhold hele tiden, meget bliver nok retweets af vigtige animenyheder, men ellers er det nok mest mig der kommentere screencaps af anime jeg ser lige nu. Naturligvis vil jeg også skrive lidt om næste anime jeg skriver om på bloggen og fortælle hvornår næste indlæg er oppe. Hvis i vil følge min Twitter uden at kigge forbi bloggen hele tiden er adressen her https://twitter.com/elmAnime

Jeg håber at få tid til Gundam i næste uge, jeg forsøgte denne uge men jeg kom til at se Vinter OL i stedet... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar