mandag den 17. november 2014

Nisekoi

Omkring årtusindeskiftet, da late night anime stadig var en ret ny ting, og ikke havde overtaget markedet totalt, fik anime-versionen af Love Hina premiere. Den tog harem-komedie genren, der på det tidspunkt nok mest var kendt fra Tenchi Muyo og især Rumiko Takahashi serierne, rystede posen med troper, og lavede en ny moderne version af harem-genren. Den blev så populær at man stadigvæk den dag i dag opbygger det meste harem på samme måde med mere eller mindre held.

Det kæmpe manga-magasin Weekly Shounen Jump, der er mest kendt for kamp-serier, har de senere år forsøgt at fastholde deres relevans hos læserne ved at satse på alt andet end netop kamp-serier, og med den intro jeg skrev kan i jo næsten godt gætte at en af de ting de har satset på er netop harem, nemlig serien Nisekoi (som vel kan oversættes til falsk romance) der startede som manga tegnet af manga-ka Naoshi Komi i 2011. Naturligvis er dette en anime-blog så jeg skriver så ikke om mangaen, men til gengæld første sæson af anime-versionen, der startede i januar i år og var på 20 episoder

Nisekoi er en omvendt Romeo og Julie historie, som foregår i nutiden, og handler om gymnasiedrengen Raku, der som lille dreng lavede et løfte om evig kærlighed til en pige, og modtog en halskæde med en en lås og hun beholdt nøglen. Her i nutiden er Raku lidt småforelsket i klassekammeraten Kosaki, der er en sød og genert Yamato nadeshiko, mens han bestemt ikke har et godt forhold til den nye pige i klassen, Chitoge, som han mener er en ufeminin voldelig gorilla. Raku er søn af den lokale yakuza-leder, og derfor betragtet som arving, selv om han forsøger at holde sig uden for det liv. For at undgå en blodig rocker-krig med den nye mafiabande i området, bliver Raku tvunget til at lade som om han er kæreste med datteren til lederen af banden, og i har nok alle sammen på det her tidspunkt gættet at det er Chitoge! Vil de mon udvikle en rigtig kærlig af at være sammen, og hvad sker der når man putter datteren af politidirektøren, og en ung pige opdraget som lejemorder ind klassen også?

Mangaen kører stadig i Weekly Shounen Jump, så der er ingen forløsning på historien, og den kan derfor køre lidt i ring på de 20 episoder og 1 OVA, der er udkommet indtil videre. Hvilket sikkert betyder at folk der ikke rigtigt kan lide harem-komedier også trygt kan springe Nisekoi over. Jeg har dog altid moret mig over den genre, selv om der ikke nødvendigvis mange af serierne jeg vil betragte som værende gode i klassisk forstand. Det er en meget klichefyldt historie, det er faktisk ret svært at pege på noget som helst man ikke har set 40 gange før i Nisekoi. Jeg tror for eksempel forfatteren har krydset af på skemaet med pigernes personlighed, så man rammer alle målgrupper: Chitoge Tsundere. Kosaki Dandere. Marika (best girl ♥) Yandere. Seishirou Kuudere. For ikke tale om de piger vi slet ikke når at stifte bekendtskab med denne gang.

Det er en sød og sjov historie, med personer man egentlig godt kan lide, og man ser også en udvikling i forholdet mellem Raku og Chitoge og deres indbyrdes kemi, hvilket mange svagere eksempler på genren har det med at glemme. Det lykkes virkeligt personerne at bære historien her.
Akiyuki Shinbo har instrueret denne anime og det ses ret tydeligt. For år tilbage var Shinbo og Shaft studiet berygtet for at sende halvfærdige anime på tv, og så kun gøre noget ved dem hvis forudbestillingerne var gode nok, heldigvis er det ikke det store problem for dem længere, og Nisekoi var behagelig at kigge på og Shinbos kendte visuelle stil er synlig uden tage overhånd.

Nisekoi er det bedste bud på en god harem-komedie i disse år, men en stor klassiker som vil blive husket længe bliver den desværre aldrig. Dertil er den for tro mod en genre der har stået i stampe i mange år, og som skriger på ny udvikling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar