Ryuko Matoi er en ung pige bærende en kæmpe sakseklinge, der ankommer til Honnouji Akademiet, et gymnasium i Tokyo området, for at lede efter sin fars mordersom er personen med den anden klinge! Honnouji Akademiet bliver med hård hård hånd styret af elevrådets formand Satsuki Kiryun og hendes elevråd. Elevrådet bærer specielle uniformer der giver dem overmenneskelige kræfter. De bruger de kræfter til at undertrykke alle eleverne på skolen og hele området.
Efter en fejlslagen konfrontation opdager Ryuko en intelligent skoleuniform der trækker sig selv på hende og giver hende store kræfter så hun nu er rustet til hævn!
Ryoko ankommer til byen som en anden spaghetti western helt |
Satsuki og Ryoko i kamp |
Selv om Gainax stadigvæk laver anime, så mener jeg at det sidste søm i ligkisten som en kreativ højborg skete i 2011, hvor en række ansatte fra studiet lavede deres eget studio ved navn Trigger, den mest kendte af de folk set med danske øjne var nok instruktøren af Gurren Lagann og Panty & Stocking with Garterbelt, Hiroyuki Imaishi, men også andre dygtige folk fra Gainax var med til at oprette Trigger.
Aikuro, i den virkelige verden ville han ryge i fængsel for sexchikane mod sine elever. |
Hvorfor den lange snak om Gainax og Trigger, jo fordi den første rigtige anime-serie Trigger står bag er jo netop Kill la Kill fra efteråret 2013 med Hiroyuki Imaishi bag roret, og alle Gainax nostalgikere vil nikke genkendende til serien og sige til sig selv at Trigger er mere Gainax end Gainax har været længe.
Mako, Ryokos bedste veninde, substitut for seeren og et obskurt leksikon til gammel popkultur. |
Det ville være let at opremse en mængde Gainax titler og sige at Kill la Kill er inspireret af dem, men jeg vil egentlig hellere sammenligne den med Needless fra 2009, begge er et ironisk kærligt tilbageblik på klassiske action shounen fra 1980'erne hvor handlingen er skruet op til 11! Dystopiske verdener, halv og helnøgne kvinder, slåskampe, platheder, hævnmotiver. Alt sammen fast pacet som et egern på kaffe.
Man kan lave mange fortolkninger af Kill la Kill: Zenbuddisme med Ryukos uniform som et væsen med sin egen sjæl med selv-ofrelse. De 4 medlemmer af elevrådet under Satsuki er opkaldt efter de 4 himmelske konger som vogter over de 4 verdenshjørner i buddhismen. Stats-shintoisme med Satsukis militærdiktatur. De Abrahamitiske religioner med arvesynden og skammen, påklædning og mangel på samme spiller jo en stor rolle her.
En fortolkning jeg godt kan lide er at den omhandler Ryukos overgang fra pige til kvinde som en slags spejling af FLCL
Jeg gider selv ikke overfortolke, jeg ser det mest som en action serie hvor hovedpersonen er en henshin heltinde hvor kræfterne kommer efter en transformeringscene, hendes uniform er jo endda lig den en magisk pige har. Det er nemlig ikke en anime man ser for den dybe historie, for plottet er dybest set noget pjat hvis man tænker over det, men den er perfekt til når man skal have sit højoktan action fix!
Bedste skoleorkester nogensinde! |
Jeg er normalt ikke fan af den slags serier her, men Kill la Kill morede mig faktisk og der var ingen kedelige stunder, ja den er fyldt med fan service, men ikke på den ulækre måde som man oplever i mange otaku serier hvor man føler sig som en sexforbryder bare ved at kigge på den.
Hvor en anime som JoJo's Bizarre Adventure bliver for mærkelig og camp for de fleste, kan Kill la Kill blive rimelig obskur uden at man bliver afskrækket af det.
Jeg vil ikke kalde det en god anime som sådan, men den er nok blandt de bedre action serier for tiden. Så er man til det så vil jeg helt klart anbefale denne serie for den levere varen, men den er ikke en must watch for alle folk.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar